onsdag den 2. marts 2011

Skønne pinde

Se, det var jo slet ikke så svært! At lave de her skønne cakepops - til gengæld var det supersvært at tage gode billeder af basserne:-) Men det lykkedes!

Og det var faktisk en opgave af de sjovere! For hvornår har du sidst bagt en kage for så at ødelægge den og lave den til krummer? Ungerne vil elske at få lov til at hjælpe næste gang!!
Og det bedste er jo, at du kan bruge lige præcis den kage, du allerbedst kan lide - så det er jo bare om at eksperimentere! Både med fyld, glasur og pynt:-)

Jeg brugte selv en dobbeltportion af denne opskrift - som iøvrigt er familiens yndling til cupcakes!


120 g mel
140 g sukker
1,5 tsk bagepulver
lidt salt
40 g smør
1,2 dl mælk
1 æg
1 stang vanilie

Bland mel, sukker, bagepulver, salt og smør - pisk med elpisker til det har konsistens som revet parmesan.
Pisk æg, vaniliekorn og mælk sammen i en skål. Bland derefter det våde med det tørre!
Bages ved 170 grader i 25-30 minutter.

Når kagen er kold skal du i gang med den sjove del! Den skal nemlig laves til krummer! Smid det en tur i blenderen eller gør det med hænderne..
Så skal kagen blandes med frosting - jeg snød lidt og brugte Betty Crockers Vanilla Frosting men du kan selvfølgelig selv lave en lækker frosting.. Jeg brugte i omegnen af en halv bøtte - du skal blot sigte efter en let klæbrig konsistens som gør at du kan trille blandingen til kugler. Når du har lavet kuglerne, så smid dem i køleskabet natten over - eller i hvert fald et par timer - det gør det nemmere at arbejde med!

Blomsterpinde eller slikkepinde-pinde - det er op til dig! Jeg synes det er lidt cool med blomsterpinde, da du så kan klippe noget af længden af nogle af pindene - det ser flot ud når kuglerne stilles op i forskellige højder:-) 
Så smelter du din chokolade - og du gør klogt i at have diverse pynt klar for det skal gå rimeligt tjep! Dyp pinden i chokoladen inden du sætter den halvvejs ind i kagekuglen - så sidder den bedre! Så dypper du kuglen i chokolade (og dæk gerne 1/2-1 cm af pinden også, så sidder kagen bedre fast) - og så kan du gå i gang med at dekorere! Brug sukkerblomster, forskellige varianter af drys, sukkerkugler eller hvad du nu har lyst til! Sæt pinden til tørre - brug oasis eller en styroformplade. 1/2 times tørring, så har du de fineste kager på pind!! Lav rigeligt af dem for de smager af flere:-) Spis dem selv eller pak dem ind i folie og giv dem i gave! Uanset, hvad du vælger - så er det en sikker vinder!
Og nu vil jeg så ta mig en kop kaffe og et par Popcakes - med go samvittighed for de feder da ikk ret meget, vel...

2 kommentarer:

  1. Hvor køber du frostingen? Kan man få den her i DK?
    Og hvor kan man købe blomster pinde, det lyder smart?

    De ser så fine ud, vil lave dem sammen med min datter- så hun kan tage dem med i børnehaven til hendes fødselsdag...

    SvarSlet
  2. De er supersjove at lave med unger - de synes det er et hit at være med til at vælge hvordan de skal dekoreres:-) Og jeg garanterer at der blir en flok glade unger i børnehaven, hvis din datter får sådan en flok med!
    Frostingen fås også i DK - prøv Super Best. De har som regel et udvalg i amr. produkter - og det er også der, jeg købte frostingen.. Alternativt kan du snildt lave frostingen selv af 250 g flormelis, 1 tsk vanilleessens, 75 g smør og ca. 2 spsk mælk.. Pisk blød smør, flormelis og vanilieessens med mixer og bland mælk i lidt ad gangen. Skal piskes i ca. 10 min så den er let og luftig:-)
    Blomsterpindene kan du få i havecentret, hobbyforretningen, ved gartneren eller faktisk endda i supermarkedet.. Jeg kan bedst lide blomsterpindene da de også er tyndere end slikkepindepinde..
    God fornøjelse med dem! Men pas på, de er vanedannende:-) Og din datter kommer til at bede om at få dem igen - og igen - og igen!!
    Smil fra Dorthe

    SvarSlet